Imádom a nyarat,
a nagy utazásokat, a vízparton mikor a nap és szél csókolja a bőröm.

A frissítő limonádékat egy pazar látvánnyal kecsegtető teraszon. 

A napfény ízével átitatott gyümölcsök is a kedvenceim. 







Szeretem, a napfelkeltéket, amikor Napsugára előbújik szivárványos fényruhájában a sötétség birodalmából.
Rácsodálkozom a napnyugtákra, amikor az ég a legvarázslatosabb színeit ölti magára.
A napsugarak simogatásuk mellett képesek oroszlánkörmeikkel
barázdákat hasítani a bőrünkbe.

Barna foltokkal tele pöttyözni azt, melegét elraktározni gyulladások formájában.
Tudnak szárítani és mély repedéseket provokálni, nem csak a földeken, a bőrünkön is.
Okos ember ismeri a szeszélyeit, tudja, meddig mehet el velük.
Tud választani az arzenálból, hogyan óvja, semlegesítse, kompenzálja, tartsa távol azon sugártartományait, amelyek veszélyesek lehetnek.
Kozmetikusként pecsenyére sült piros, hólyagos bőrrel, foltokkal, szeplőkkel, ráncokkal, kiszáradással, napallergiával ( soláris urticaria, Mallorca acne ) keresnek meg.
Ezek az elváltozások nem csak a felszínen jelentkeznek, meghagyják lenyomatukat a bőr mélyebb rétegeiben is. S mint tudjuk, a bőr nem felejt

A legszomorúbb akkor vagyok, amikor kisgyermekeket látunk, napégés áldozataként. A szülők felelőssége itt nem kérdőjelezhető meg!
Mit tehetünk? Készüljünk a nyárra!
Egészséges bőrrel, erős immunrendszerrel.

A fényvédőink használata is napi rutin. Legyenek ellátva UVA/UVB védelemmel. Legyenek fotostabilak. Tudjanak bánni a vízzel, homokkal. Legyenek használhatóak arcra is. Ott ne képezzenek, mitesszereket. Ne legyen bennük illatanyag, legyenek bőrbarátok, ne allergizáljanak.
Válasszuk az UV erősségének megfelelő faktor számot. Védelmükben sem tegyük ki testünket a déli órákban a tűző napnak. Ha igényeled, segítek.
Ruháink lenge, világos, természetes anyagúak legyenek. Kalap, napszemüveg, napernyő használata ildomos.
Belsőleg együnk sok színes zöldséget, gyümölcsöt. Répa, brokkoli, paradicsom,
padlizsán, sárgabarack, dinnye, ribizli, szeder, áfonya. Fogyasszunk antioxidáns étrendkiegészítőt!


Gondoskodjunk elegendő folyadékbevitelről. Tiszta víz a legjobb. Hideg menta, csipkebogyó, hibiszkusz tea, sok citrommal, édesítés nélkül. Könnyű nyers saláták, főzelékek, frissen készített csirke, hal hús, gazdag zöldséges tészták, salátákkal – adhatják a nyári étkezések alapjait. Ne feledkezzünk meg a házilag készített friss turmixokról. ( fagyi helyett
)

S ha a hőmérséklet 30 fok fölé szökik, preferáljuk a hűvös szobát, ha mégis kikényszerülünk, gondoskodjuk a hűtésünkről. Vizes kalap, könnyű vizes kendő a nyakba, gyakori láb-hűsítés, és
folyadék, folyadék, folyadék.

Élvezd a nyarat, találd meg az örömeit, mert gyönyörű! 
