Naplopó

Imádom a nyarat, 🌞 a nagy utazásokat, a vízparton mikor a nap és szél csókolja a bőröm.
A frissítő limonádékat egy pazar látvánnyal kecsegtető teraszon. 🍸
A napfény ízével átitatott gyümölcsök is a kedvenceim. 🍉🍇🍒🍓
Szeretem, a napfelkeltéket, amikor Napsugára előbújik szivárványos fényruhájában a sötétség birodalmából.
Rácsodálkozom a napnyugtákra, amikor az ég a legvarázslatosabb színeit ölti magára.
 
A napsugarak simogatásuk mellett képesek oroszlánkörmeikkel 😾 barázdákat hasítani a bőrünkbe.
Barna foltokkal tele pöttyözni azt, melegét elraktározni gyulladások formájában.
Tudnak szárítani és mély repedéseket provokálni, nem csak a földeken, a bőrünkön is.
Okos ember ismeri a szeszélyeit, tudja, meddig mehet el velük.
Tud választani az arzenálból, hogyan óvja, semlegesítse, kompenzálja, tartsa távol azon sugártartományait, amelyek veszélyesek lehetnek.
 
Kozmetikusként pecsenyére sült piros, hólyagos bőrrel, foltokkal, szeplőkkel, ráncokkal, kiszáradással, napallergiával ( soláris urticaria, Mallorca acne ) keresnek meg.
Ezek az elváltozások nem csak a felszínen jelentkeznek, meghagyják lenyomatukat a bőr mélyebb rétegeiben is. S mint tudjuk, a bőr nem felejt‼️
A legszomorúbb akkor vagyok, amikor kisgyermekeket látunk, napégés áldozataként. A szülők felelőssége itt nem kérdőjelezhető meg!
 
Mit tehetünk? Készüljünk a nyárra! 🌞 Egészséges bőrrel, erős immunrendszerrel.
 
A fényvédőink használata is napi rutin. Legyenek ellátva UVA/UVB védelemmel. Legyenek fotostabilak. Tudjanak bánni a vízzel, homokkal. Legyenek használhatóak arcra is. Ott ne képezzenek, mitesszereket. Ne legyen bennük illatanyag, legyenek bőrbarátok, ne allergizáljanak.
Válasszuk az UV erősségének megfelelő faktor számot. Védelmükben sem tegyük ki testünket a déli órákban a tűző napnak. Ha igényeled, segítek.
 
Ruháink lenge, világos, természetes anyagúak legyenek. Kalap, napszemüveg, napernyő használata ildomos.
Belsőleg együnk sok színes zöldséget, gyümölcsöt. Répa, brokkoli, paradicsom,🍓🍆 padlizsán, sárgabarack, dinnye, ribizli, szeder, áfonya. Fogyasszunk antioxidáns étrendkiegészítőt!
 
Gondoskodjunk elegendő folyadékbevitelről. Tiszta víz a legjobb. Hideg menta, csipkebogyó, hibiszkusz tea, sok citrommal, édesítés nélkül. Könnyű nyers saláták, főzelékek, frissen készített csirke, hal hús, gazdag zöldséges tészták, salátákkal – adhatják a nyári étkezések alapjait. Ne feledkezzünk meg a házilag készített friss turmixokról. ( fagyi helyett 🙃)
 
S ha a hőmérséklet 30 fok fölé szökik, preferáljuk a hűvös szobát, ha mégis kikényszerülünk, gondoskodjuk a hűtésünkről. Vizes kalap, könnyű vizes kendő a nyakba, gyakori láb-hűsítés, és 💧 folyadék, folyadék, folyadék.
 
Élvezd a nyarat, találd meg az örömeit, mert gyönyörű! 🌞